Snack

Chocolate chick peas cookies

30

minuten

kcal

Koekjes die het hele gezin zeker zullen smullen!
Lekkere koekjes voor het gezin en jezelf

Snack

Chocolate chick peas cookies

Koekjes die het hele gezin zeker zullen smullen!

Onze sportvoedingsexpert, Jolien Lewyllie, deelt graag met jullie haar favoriete recepten. Jolien vindt het belangrijk dat haar recepten makkelijk en haalbaar zijn. Zodat wanneer je na een drukke werkdag of lange fietsrit snel kan koken en evenwichtig kan eten.

Benieuwd naar Jolien haar recepten? Word lid en krijg toegang tot alle recepten en artikels in onze The Women Peloton Magazine.

Verder lezen?

Deze pagina is exclusief voor onze surplace en a bloc leden.

Ontdek hier de voordelen van een lidmaatschap

Ingrediënten voor 12-15 koekjes

  • 1 blikje of brik kikkererwten
  • Vanille extract – 2 koffielepels
  • 2 eetlepels 100 % pindkaas
  • 80 gr stevia
  • 1 koffielepel bakpoeder
  • Snufje zout
  • 90 gr zwarte chocolade (70 %)

Zo maak je het

Verwarm de oven voor op 180 °C. Rasp de zwarte chocolade tot chocoladeschilfers.
Laat de kikkererwten uitlekken en mix alle ingrediënten in een keukenmachine tot een gladde, zachte massa. Voeg pas op het einde de chocolade schilfers toe.
Bekleed een bakplaat met bakpapier en maak met een lepel rond of ovalen koekjes (zoals je zelf wenst). Bak 15-20’ goudbruin en laat even afkoelen op een rooster. Ze voelen nog wat zacht aan wanneer je ze uit de oven haalt, maar worden steviger bij het afkoelen.

Kikkererwten zijn een bron van vezels en eiwitten en de pindakaas levert jouw gezonde vetten op! Een ideale mix om die bloedsuikerspiegel lekker stabiel te houden. Kies  zeker voor een pindakaas met 100 % noten zodat deze zeker geen palmolie bevat. De mix van de bittere smaak uit chocolade en het zout is een echte winner. Wist je trouwens dat deze koekjes een rijk zijn aan tryptofaan? Tryptofaan zorgt voor de aanmaak van serotonine en zou dus kunnen zorgen voor een betere nachtrust. Een ideale late night snack dus.