Dinner

Groene koolstoemp met bacon of hamblokjes

15

minuten

kcal

Een evenwichtig receptje die je doet denken aan de gezellige momenten bij oma en opa!
Een evenwichtig winter receptje tussen de feestmaaltijden door

Dinner

Groene koolstoemp met bacon of hamblokjes

Een evenwichtig receptje die je doet denken aan de gezellige momenten bij oma en opa!

Groene koolstoemp, laat ons eerlijk zijn is gewoon ook erg lekker en doet ons denken aan die winterse momentjes bij de oma en opa. Enjoy!

Verder lezen?

Deze pagina is exclusief voor onze surplace en a bloc leden.

Ontdek hier de voordelen van een lidmaatschap


INGREDIËNTEN VOOR 2 PERSONEN


400 gr aardappelen
400 gr groene kool
200 gr hamblokjes of baconreepjes (mager)
1 ajuin
1 dl melk
2 el vloeibare boter
1 el bloem


BEREIDINGSWIJZE


Schil de aardappelen en kook ze gaar.
Snijd ondertussen de groene kool in kleinere stukken en verwijder de harde nerf.
Kook de groene kool een 10-tal min in water en spoel deze meteen nadien in koud water af. Op die manier zal je de kleur beter kunnen behouden.
Snijd een sjalot fijn, verwarm de boter in een steelpan en bak de baconreepjes knapperig. Voeg de groene kool hieraan toe en laat meestoven voor een 10-tal min. Ondertussen kan je de aardappelen pureren.
Verwarm 1 el vloeibare boter, voeg er de bloem aan toe en roer glad. Voeg er ondertussen de melk aan toe totdat de saus bindt.
Voeg alles samen dus zowel de bacon met groene kool, de saus als de gepureerde aardappelen en geniet van een echt winterse maaltijd!


Omdat je de magere baconreepjes gebruikt zit je een stuk beter qua voedingswaarde!
Groene kool zit trouwens boordevol anti oxidanten die in de winter mooi meegenomen zijn om ons lichaam gezond te houden en te beschermen tegen invloeden van buitenaf. Ideale ondersteuning of boost van ons immuunsysteem. En groene koolstoemp, laat ons eerlijk zijn is gewoon ook erg lekker en doet ons denken aan die winterse momentjes bij de oma en opa. Enjoy!