Snack

Jellies

minuten

kcal

Ooit al eens gedacht aan een lekker en gezond snoepje om je herstel te bevorderen van een blessure? Jolien wel!
Gelatine snoepjes

Snack

Jellies

Ooit al eens gedacht aan een lekker en gezond snoepje om je herstel te bevorderen van een blessure? Jolien wel!

Deze jellies zitten boordevol gelatine wat een afgeleide stof is van collageen. Doordat pezen en ligamenten weinig doorbloed zijn, duurt het vaak langer om te herstellen van een blessure. Deze snoepjes in het laatste uur nemen voor de sportinspanning is dus zeker een aanrader! Ze bevatten zowel suikers om de energietank goed aan te vullen alsook gelatine.

Word Surplace of A Bloc member en bekijk het volledige recept.

Verder lezen?

Deze pagina is exclusief voor onze surplace en a bloc leden.

Ontdek hier de voordelen van een lidmaatschap

+/-16 JELLIES

  • 330 ml kersensap (gesuikerd)
  • 20 gr gelatineblaadjes
  • 1 tablet vitamine C
  • 1 el limoensap

BEREIDINGSWIJZE

Neem een grote kom met 1l koud water en week de gelatineblaadjes hierin. Zorg ervoor dat deze ongeveer 5’ rusten in het koud water tot ze helemaal zacht zijn. Breng ondertussen het kersensap aan de kook, maar haal meteen bij het kookpunt van het vuur. Los de bruistablet op in een glas water. Knijp de gelatineblaadjes uit en voeg ze toe aan het kersensap. Roer goed tot de gelatine goed is opgelost en voeg ook het limoensap en de vit C oplossing toe. Verdeel deze drank over ijsblokjes-houders en laat enkele uren opstijven in de koelkast.

Deze jellies zitten boordevol gelatine wat een afgeleide stof is van collageen. Doordat pezen en ligamenten weinig doorbloed zijn, duurt het vaak langer om te herstellen van een blessure. Deze snoepjes in het laatste uur nemen voor de sportinspanning is dus zeker een aanrader! Ze bevatten zowel suikers om de energietank goed aan te vullen alsook gelatine. Enjoy!