Dinner

Kippenworst met rode biet en ui

30

minuten

kcal

Een top gerechtje op een winterse rustdag.
Kippenworst met rode biet en ui

Dinner

Kippenworst met rode biet en ui

Een top gerechtje op een winterse rustdag.

Onze sportvoedingsexpert, Jolien Lewyllie, deelt graag met jullie haar favoriete recepten. Jolien vindt het belangrijk dat haar recepten makkelijk en haalbaar zijn. Zodat wanneer je na een drukke werkdag of lange fietsrit snel kan koken en evenwichtig kan eten.

Benieuwd naar Jolien haar recepten? Word lid en krijg toegang tot alle recepten en artikels in onze The Women Peloton Magazine.

Verder lezen?

Deze pagina is exclusief voor onze surplace en a bloc leden.

Ontdek hier de voordelen van een lidmaatschap

INGREDIËNTEN VOOR 2 personen

  • 300 g kippenworst
  • ½ knolselder
  • 3 rode ui
  • Rozemarijn
  • Balsamico-azijn
  • 350 gr rode biet

Zo maak je het

Verwarm de oven voor op 190 °C. Snijd de gekookte rode biet, knolselder en ui in grove stukken en leg de knolselder en ui al in een ovenschaal. Besprenkel de groenten met olijfolie en zet de ovenschaal 20’in de oven. Na 10’ roer je even om, voeg je de kruiden, de rode biet en de balsamico-azijn toe en zet je het nog 10’ verder in de oven

Bak ondertussen de kippenworsten in een pan en klaar!
Dresseer de groenten met de kippenworst en geniet van dit winterse gerecht.

Op een rustdag of hersteldag is dit recept een topper. Op deze dagen heb je minder koolhydraten nodig waardoor dit recept prima past. De winterse groenten geven jouw dag die extra toets en zorgen voor wat kleur op jouw bord.