Sportfood

Koko's rijstcakes

minuten

kcal

Alweer een leuk alternatief voor een reep of gelleke op de fiets.
Koko's rijstcakes voor op de fiets.

Sportfood

Koko's rijstcakes

Alweer een leuk alternatief voor een reep of gelleke op de fiets.

Tijdens de training is het soms wel leuk om niet altijd die gel of energiereep te nemen. Kies dus zeker eens voor een zelfgemaakte rijstcake tijdens jouw training gecombineerd met water of sportdrank. Deze cakes zijn heel licht verteerbaar en smelten echt in jouw mond. Varianten op deze rijstcakes ga je later in één van onze volgende receptjes kunnen terugvinden.

Vind het volledige recept in onze Food Corner!

Verder lezen?

Deze pagina is exclusief voor onze surplace en a bloc leden.

Ontdek hier de voordelen van een lidmaatschap

Ingrediënten voor X aantal rijstcakes (afhankelijk van hoe groot je ze zelf maakt) 

  • 2,5 koffiekop witte kleverige rijst  
  • 4 koffiekopjes kraantjeswater  
  • 2 eetlepels kristalsuiker
  • 1 brikje kokosmelk (200 ml)
  • 1 grote eetlepel gesmolten kokosolie
  • 1 koffielepel vanille extract
  • Snufje zout

Zo maak je het

Gebruik een rijstkoker of neem een kookpot en doe het kraantjeswater hierin en laat koken. Eens het water kookt, voeg daarna de rijst, suiker en de gesmolten kokosolie toe. Laat dit zachtjes koken tot de rijst volledig gaar is. Ideaal is om risottorijst, jasmijnrijst te gebruiken zodat het goed aan elkaar kleeft. Kokosolie bevat vooral verzadigde vetten, maar zolang je deze olie niet te veel gebruikt, heeft dit geen nadelig effect op jouw gezondheid.

Tijdens de training is het soms wel leuk om niet altijd die gel of energiereep te nemen. Kies dus zeker eens voor een zelfgemaakte rijstcake tijdens jouw training gecombineerd met water of sportdrank. Deze cakes zijn heel licht verteerbaar en smelten echt in jouw mond. Varianten op deze rijstcakes ga je later in één van onze volgende receptjes kunnen terugvinden.