Ontbijt

Mugcake

30

minuten

kcal

Mugcake als ontbijt. Zalig wakker worden!
Mugcake als ontbijt

Ontbijt

Mugcake

Mugcake als ontbijt. Zalig wakker worden!

Onze sportvoedingsexpert, Jolien Lewyllie, deelt graag met jullie haar favoriete recepten. Jolien vindt het belangrijk dat haar recepten makkelijk en haalbaar zijn. Zodat wanneer je na een drukke werkdag of lange fietsrit snel kan koken en evenwichtig kan eten.

Benieuwd naar Jolien haar recepten? Word lid en krijg toegang tot alle recepten en artikels in onze The Women Peloton Magazine.

Verder lezen?

Deze pagina is exclusief voor onze surplace en a bloc leden.

Ontdek hier de voordelen van een lidmaatschap

Ingrediënten voor 1 portie

  • 4 el havermout
  • 1 rijpe banaan
  • 1 ei
  • 1 handje blauwe bessen of frambozen
  • 1 snuifje kaneel

Zo maak je het

Neem een grote koffiemok en meng daar de geprakte banaan en havermout samen in.
Voeg daar het ei en de bosbessen aan toe en meng goed tot een zachte massa.
Kruid met kaneel naar wens en zet de mug 1’30 in de magnetron op 1000 watt of je kan het ook in de oven plaatsen voor 15’ op 180 graden.
Haal uit de oven en draai dit om op een bordje. Normaal komt dit in de vorm van een koffiemok er makkelijk uit. Je kan het ook gewoon gezellig uit de koffiemok eten.

De mugcake is een easy way van een gezond ontbijt wanneer je weinig tijd hebt en die heerlijk smaakt op een vroege ochtend. Je kan eindeloos variëren met kruiden van kaneel, kokos, appel, speculaaskruiden tot kokosschilfers. Maak er vooral jouw eigen mugcake van!
De havermout zorgt voor een gezonde portie trage koolhydraten en heb je het liever wat eiwitrijker, voeg dan nog een 2-tal eetlepels platte kaas aan toe. De platte kaas dien je pas toe te voegen nadat de mugcake uit de magnetron komt.