Ename Classic / Proximus Women ride

4/3/2023

-

09u15

Oudenaarde

Ook dit jaar zal The Women Peloton aanwezig zijn op enkele ritten van de Proximus Cycling Challenge!

Inschrijven en meer info kan via deze link
Ename Classic / Proximus Women ride

Ename Classic / Proximus Women ride

4/3/2023

-

09u15

Oudenaarde

Ook dit jaar zal The Women Peloton aanwezig zijn op enkele ritten van de Proximus Cycling Challenge!

Inschrijven en meer info kan via deze link

Op zaterdag 4 maart opent de Ename Classic een nieuw seizoen van de Proximus Cycling Challenge. Een prachtige seizoensopener die de toon zet voor een reeks van uitdagende fietstochten door de mooiste streken van ons land. De Ename Classic is een eerste goede test voor zij die de voorbije maanden stevig doortrainden. Voor anderen een ideaal moment om te ontwaken uit hun (fiets)winterslaap.

Enkele onbekende maar pittige klimmetjes, goed lopende tussenstukken en onderweg schitterende landschappen, dat is de Ename Classic. Kortom, de perfecte tocht om de conditie te testen en aan te scherpen. Het begin van een ongetwijfeld lang en aangenaam fietsseizoen.

Voor de start en finish van de openingsrit van de Proximus Cycling Challenge trekken we naar Oudenaarde, een stad die voor de koersliefhebbers nauw verbonden is met het wielrennen. Op het menu staan vier mooie routes van 69 km, 87 km, 117 km of 148 km. Als extraatje voorziet Brouwerij Roman een gratis flesje Ename abdijbier aan de finish.

Ons The Women Peloton team zal twee afstanden meefietsen:

 • 69 km (The Women Peloton road captains: Sofie Provenier en Lien Crapoen) 
 • 117 km (The Women Peloton road captains: Tine Wetsels en Elke Bleyaert)

Op deze manier willen we de kans geven aan de dames die graag in een damespeloton fietsen om met ons mee te fietsen. Iedereen mag bij ons aansluiten. We zorgen voor een tempo dat de hele groep ligt en we leave nobody behind. Op de klimmetjes rijdt iedereen zijn eigen tempo en boven wachten we op elkaar. Ons doel is vooral om vrouwen op de fiets meer vertrouwen te geven op toertochten en een gezellige dag te hebben! Samen uit, samen thuis.

Wil je graag met ons starten maar daarna je eigen weg gaan? Ook dat kan zeker!

Waarom zetten we in op meer vrouwen op toertochten?

Vorige jaar deden we via onze Instagram een mini 'onderzoek' naar waarom er in verhouding een pak minder vrouwen deelnemen aan toertochten dan mannen. We kregen heel wat reacties, waarvoor dank! We vroegen niet alleen naar de 'waarom niet', maar ook naar de 'waarom wel' deelnemen aan een georganiseerde toertocht.

We hebben de meest voorkomende reacties voor jullie verzameld.

Waarom vrouwen wel graag deelnemen aan toertochten:
 • Nieuwe en vooraf uitgestippelde routes
 • Andere omgevingen leren kennen
 • Nieuwe mensen leren kennen
 • Jezelf uitdagen
Waarom sommige vrouwen liever niet deelnemen aan toertochten:
 • 'Macho' gedrag van sommige mannengroepen
 • Schrik om te vallen
 • Bang de groep op te houden
 • Weinig zelfvertrouwen
 • Te weinig toiletten
 • Ongezonde bevoorrading


In beide kanten kunnen we ons vinden. Door een toertocht leer je nieuwe mensen kennen, ontdek je een andere omgeving en hoef je niet na te denken over de route. Natuurlijk is het best ook spannend om in groep te rijden, zeker wanneer je dat nog niet vaak gedaan hebt en ook geen idee hebt van jouw tempo in groep.

Daarom introduceerden we vorig jaar samen met Peloton / Proximus Cycling challenge onze groepsstart voor dames en de mogelijkheid om in een vrouwenpeloton onder begeleiding van The Women Peloton mee te fietsen. Op deze manier hoopten we de drempel lager te maken en meer dames naar de start van zo'n toertocht te krijgen.

Vorig jaar was alvast een succes met zo'n 50 dames aan de start verdeeld over twee afstanden!
Samen uit, samen thuis en vooral samen sterker worden!

Groepsstart

Om 9u15 starten we samen onder de startboog. 10 minuten voor de start verzamelen we alle dames die met ons willen starten/ fietsen. Zo verdelen we de groepen per afstand en ontmoeten jullie, jullie The Women Peloton road captains.

P.S. vergeet bij inschrijvingen niet te vermelden dat je deelneemt aan de groepsstart! Zo kunnen wij ook inschatten hoe groot ons vrouwenpeloton is per afstand.

A Bloc members

Ben je A Bloc member? Vergeet dan niet je unieke kortingscode aan te vragen. Zo heb je 20% korting op deze rides!

Inschrijven en meer info kan via deze link

Meer evenementen

Bekijk onze andere evenementen hier

Volledige kalender