Aflevering

23

Els Talloen

42

minuten

3/18/2022

Els is mama, onderneemster en loopt en fietst graag. Daarnaast is ze ook nog eens gepassioneerd door Pilates. Hoe combineert ze dit allemaal? Je komt het in deze episode te weten.

Els Talloen op de fiets

Wie is Els Talloen?

• Docent UCLL

• Pilates coach

• Loper en fietser

• Mama van een energieke tweeling

• Onderneemster bij The Extra Mile

De eeuwige bezige bij

Els was van jongs af aan een bezige bij: dansen, zwemmen, scouts, lopen, … Els haar ouders vonden het belangrijk dat ze met veel sporten in contact kwam. Daarnaast moest Els ook door weer en wind iedere dag met de fiets naar school en verplicht sport volgen op school tijdens de middagpauze.

Ondernemen

Samen met haar man heeft Els vorig jaar The Extra Mile opgericht in Bierbeek (Leuven). Een veelzijdig sportcentrum die zich richt op duursporters. Daarnaast combineert ze dit ook met een job als leerkracht aan de UCLL en is ze ook Pilates Coach.

De liefde voor lopen

Tussen haar 12 en 15 jaar deed Els samen met haar papa vooral aan oriëntatieloop. De echte liefde voor het lopen is er pas gekomen toen Els aan de vaart van Leuven is gaan wonen. Lopen langs de vaart was een echte uitlaatklep voor haar. In 2021 liep Els ongeveer een 3000 km.

Fietsen met het lief

Els haar man, Kjell De Hondt is een zeer goede loper, kinesist en Core Stability trainer. Maar in het lopen verschillen Els en Kjell hun niveau te veel om ontspannen samen te kunnen lopen. Fietsen is dan wel weer een sport die ze graag samendoen.

Mama zijn

Els en Kjell werden 6 jaar geleden mama en papa van een vrolijke tweeling. Maar de geboorte en de periode erna was zeker geen evidentie voor Els. De meisjes waren reeds op 29 weken geboren. Ook de periode die daarop volgde op neonatologie was heel heftig. De jaren daarna waren ook niet makkelijk, want Els heeft 2 jaar lang iedere nacht moeten opstaan om haar dochters voeding bij te geven.  

Energie tanken uit het sporten

Zowel in die drukke en moeilijkere periode met hun tweeling, als nu in het oprichten en runnen van hun zaak The Extra Mile blijven ze sport een prioriteit vinden. Net omdat sport hen laat relativeren en opnieuw energie brengt die ze nodig hebben om verder te gaan.

Pilates

Pilates heeft enkele principes waar Els zich volledig kan in terugvinden, zoals onder andere ademhaling, stabiliteit, controle, … Na een uur Pilates voelt Els zich helemaal herboren.

Dankzij Pilates kan je ook blessures vermijden, wat als sporter toch een pluspunt is. Daarnaast helpt pilates ook je Core Stability te versterken, waardoor je ook een krachtigere fietser wordt en je lichaam beter leert te gebruiken.

Ultieme tip van Els Talloen

Tank uit de kleine dingen energie. Probeer dankbaar te zijn voor alles wat op je pad komt!

Waar kan je Els volgen?

Instagram Els: @els.talloen

Instagram The Extra Mile: @Theextramile_

Website The Extra Mile: www.theextramile.be

Dit zal je ook leuk vinden

alle podcast afleveringen