Aflevering

7

Joris Verreydt

42

minuten

7/23/2021

Joris Verreydt is expert bikefitting bij Wolf Perfomance en co - founder van The Women Peloton.

Joris Verreydt die een bikefit uitvoert.

Wie is Joris Verreydt?

  • Voormalig wielrenner elite z/c
  • Master in de revalidatiewetenschappen en kinesitherapie
  • Expertise in de sportrevalidatie en manuele therapie
  • Founder en bikefit expert bij Wolf Performance
  • Co- founder The Women Peloton

We hebben het over:

Van kiné tot bikefit expert

Joris Verreydt studeerde af in 2004 als kinesitherapeut. Daarna is zijn interesse in fietsen gegroeid en is hij zelf beginnen fietsen. In die tijd won je zelfs nog binnenbanden als je top 10 reed in een koers. Na 8 jaar zuivere kinesitherapie is zijn interesse in bikefitting gegroeid. Bij Bakala Acadamy heeft hij zijn expertise kunnen opbouwen. Daarna heeft Joris zelf het expertise centrum 'Wolf Performance' in Leuven opgericht.

Het belang van een bikefit

Ben je niet zeker van de juiste kadermaat? Dan is het aangeraden om op voorhand even langs te gaan bij een bikefit-centrum om je kadermaat te bepalen. Zo voorkom je dat je langsgaat in een fietsenwinkel en de verkeerde fiets aankoopt. Heb je de juiste kadermaat, maar fiets je rond met klachten? Dan is een bikefit aangeraden. Bij een bikefit gaat de bikefit expert jouw positie op de fiets analyseren en aanpassen waar nodig.

Verhouding mannen en vrouwen


De laatste 10 jaar is het percentage vrouwen enorm gestegen. Toch blijft de verhouding tegen over het aantal mannen die langskomen laag. Hoe komt dat? Veel vrouwen denken dat een bikefit enkel en alleen voor professionals is. Ook blijkt er toch een bepaalde schaamte te zijn om met bepaalde klachten langs te komen.

Zadelklachten, een veel voorkomend probleem bij vrouwen


Vrouwen hebben meestal een breder bekken dan mannen. En rijden bijgevolg dus ook vaak rond met een te smal zadel. Daardoor worden de zitbeen-knobbels niet correct ondersteund en kan dit pijn veroorzaken. Joris houdt daarom niet van de term mannen- en vrouwenzadels. Een zadel is individueel te bekijken, naargelang de anatomie van de fietser. Uiteraard kunnen er ook nog andere oorzaken aan de basis van zadelklachten liggen.

Joris zijn ultieme tip

Wanneer je met klachten rondfietst, kan je best investeren in een bikefit. Het vraagt financieel zeker een bepaalde investering, maar het kan je heel wat bijkomende problemen besparen.

Dit zal je ook leuk vinden

alle podcast afleveringen