Aflevering

12

Nicky Degrendele

42

minuten

10/1/2021

Nicky Degrendele werd in 2018 wereldkampioene in de Keirin. Ondertussen is ze al een gevestige waarde op de baan. In deze episode legt Nicky ons uit hoe het baalwielrennen werkt.

Nicky Degrendele toen ze wereldkampioen Keirin was in 2018

Wie is Nicky Degrendele?

  • 24 jaar
  • Baanwielrenster
  • Wereldkampioene Keirin 2018
  • Favoriete onderdelen op de baan: Sprint en Keirin
  • Bakt lekkere taarten

Van gymnastiek naar wielrennen

Door een blessure aan de rug heeft Nicky de stap gezet van gymnastiek naar wielrennen. Haar broer en papa waren beiden wielrenners, dus wou ze het ook uitproberen. Wielrennen op de weg bleek niet de perfecte combinatie te zijn. Maar éénmaal ze de piste ontdekt had was Nicky er niet meer weg te denken.

Olympische nummers op de baan

Je hebt verschillende disciplines op de piste (of de baan). De olympische nummers zijn: omnium, ploegkoers, ploegenachtervolging, teamsprint, individuele sprint en keirin. Nicky haar favoriete onderdelen zijn de sprint en keirin.

Een trainingsweek

Een trainingsweek in voorbereiding op een Nations cup ziet er ongeveer als volgt uit:
twee dagen trainen op de baan in Gent, de andere dagen in de week zijn gevuld met recup-training, lange duurtraining of gym.

Verschil tussen een weg- en baanwielrenster

Het grote verschil tussen een baan- en wegwielrenster zit zich toch wel in de kracht en explosiviteit. Op de weg is duurtraining heel belangrijk, voor Nicky is dit iets minder belangrijk. Haar nummers op de piste duren minder lang in vergelijking met een wedstrijd op de weg. Nicky zal dan ook meer tijd spenderen in de gym om de nodige kracht en explosiviteit te verkrijgen.

Nicky haar ultieme tip

"When you are not happy, you are not going to succeed." Je geluk moet op de eerste plaats komen. Want als je je niet goed voelt in je vel, dan ga je ook niet presteren op de fiets.

Dit zal je ook leuk vinden

alle podcast afleveringen