Aflevering

5

Sarah De Bie

31

minuten

6/25/2021

Sarah De Bie, de vrouw van de kersverse Belgische kampioen Wout Van Aert en mama van Georges. Zelf is ze ook heel sportief. Het grootste deel van haar jeugdjaren spendeerde Sarah op het basketbalveld.

Foto Sarah De Bie

Wie is Sarah De Bie?

  • Ex- basketbalster
  • Vrouw van Wout Van Aert
  • Sport graag (waaronder o.a. fietsen, lopen, pilates)
  • Heeft in 2019 de Mont Ventoux beklommen op de fiets

We hebben het over: 

Basketbal

Sarah is op haar 12 jaar beginnen basketballen. Dit heeft ze op nationaal niveau blijven doen tot ze de liefde van haar leven, Wout, heeft leren kennen. De combinatie van haar eigen sport met die van Wout was moeilijk. Dit betekende dan ook het einde van haar carrière in de basketbal.

De Mont Ventoux

Sarah en Elke hebben in 2019 samen de Mont Ventoux vanuit Bédoin beklommen. Voor beide een heel mooie ervaring. Sarah kwam door een schouderblessure niet zo voorbereid aan de start, maar klom toch heel vlot naar boven. Wout had haar op voorhand wel af en toe mee op sleeptouw genomen en praktische tips gegeven.

Zwanger zijn

Als sportieveling had Sarah had wel moeite met ‘zwanger zijn’. Opeens doet je lichaam niet meer wat je vraagt. Je hebt veel meer rust nodig en je moet leren luisteren naar je lichaam. Net wat Sarah niet goed kon.

Back to (sport)business

Lopen op de loopband of fietsen op de rollen, met Georges in de wipper. Zo probeert Sarah nu terug op te bouwen na haar zwangerschap.

Sarah haar ultieme tip

Doe vooral wat je graag doet! En luister naar je lichaam. Niet alleen als je zwanger bent, maar eigenlijk altijd.

Dit zal je ook leuk vinden

alle podcast afleveringen