Aflevering

17

Alicia Franck

38

minuten

12/10/2021

De goedlachse Belgische veldrijdster die ooit begonnen is op de mountainbike en in de tussentijd haar diploma mechanisch ontwerp heeft behaald. Trouwens, wisten jullie dat Alicia sinds vorig jaar door Michel Geerinck (onze The Women Peloton coach) getraind wordt?

Alicia Franck na de cross

Wie is Alicia Franck?

  • 27 jaar geworden
  • Mountainbikester/ Veldrijdster
  • Proximus – Alphamotorhomes – Doltcini team
  • Bachelor mechanisch ontwerp en productietechnologie

Mechanisch ontwerp en productietechnologie

Alicia heeft haar diploma mechanisch ontwerp en productietechnologie behaald. Daardoor is ze pas als laatste jaar belofte begonnen met veldrijden. Alicia is dan ook iemand die graag bezig is met de technische kant van het fietsen. Ze vertrekt nooit naar de start als ze niet zelf de remmen heeft getest of de bandendruk heeft gecontroleerd.

Veldrijden en mountainbike

Waarom zijn er meer vrouwen op de weg dan in het veld? Volgens Alicia is de stap naar een wegfiets veel kleiner. Je kan ook makkelijker trainen op de weg. Wanneer je aan veldrijden of mountainbike doet moet je telkens naar een bos of specifieke plaats gaan om te gaan trainen. Maar ze doet graag een warme oproep voor meer vrouwen in het veldrijden of op de mountainbike.

Schrik op de fiets

Alicia heeft vaker schrik op de weg in het peloton om te vallen dan tijdens een cross- of mountainbikewedstrijd. In het peloton heb je namelijk zelf niet alles in de hand. Een mountainbike wedstrijd of cross is vaak individueler. Dan heeft ze ook (meestal) al op voorhand het parcours verkent en weet ze wat er haar te wachten staat.  

Menstruatie op de fiets

Sinds dat Alicia bij Michel Geerinck traint is ze bewuster bezig met haar menstruatiecyclus tijdens het fietsen. Ze houdt naast haar trainingsdata dus ook grondig bij hoe ze zich voelt op bepaalde dagen van haar cyclus. Ze heeft nu op korte periode vooral al geleerd dat ze ondanks bepaalde menstruatieklachten toch goed kan presteren op de fiets.

Alicia haar ultieme tip

Iedereen moet doen wat je zelf wil doen en niet wat je denkt dat je moet doen. Wil je prof worden? Dan moet je ervoor gaan! Wil je liever gewoon iedere dag naar de bakker fietsen? Dan moet je dat ook gewoon doen.

Dit zal je ook leuk vinden

alle podcast afleveringen