Aflevering

6

Jesse Vandenbulcke

43

minuten

7/9/2021

Jesse Vandenbulcke is profwielrenster bij de ploeg Lotto Soudal Ladies. Enkele jaren terug werd haar wielercarrière even on hold gezet en werd ze mama.

Jesse Vandenbulcke toen ze Belgisch kampioen geworden is in 2019.

Wie is Jesse Vandenbulcke?

  • Profwielrenster bij de Lotto Soudal Ladies
  • Belgisch kampioen 2019 op de weg
  • Founder Train Your Food
  • Mama van Fabian

We hebben het over:

Jonge mama

Jesse werd op jonge leeftijd mama van Fabian. Dat was net de periode toen ze gestopt was met wielrennen. Dit combineerde ze met studies en een job. Toch begon ze het wielrennen te missen en besloot ze om te werken aan haar comeback.

Belgisch kampioen

In 2019 nam Jesse onverwacht de Belgische titel. Een heel mooie en onvergetelijke zege! Maar misschien kwam deze zege voor Jesse net iets te vroeg. Want opeens stond ze in de spotlight en werd de druk om te presteren groter.

Vallen en opstaan

Vorig jaar kwam Jesse in het begin van het seizoen zwaar ten val. Met een gebroken nekwervel als gevolg. Dit kon ze mede door haar kleine kapoen wel snel relativeren. Corona heeft er toen voor gezorgd dat ze de tijd kon nemen om goed te revalideren. Anders was Jesse misschien te snel terug op de fiets gesprongen om te kunnen deelnemen aan de voorjaarsklassiekers.

Menstruatie en fietsen

Jesse is het ondertussen al gewoon om ook tijdens haar menstruatie te trainen. Al is dit voor (jonge) dames niet zo evident. Het gebruik van een tampon is het makkelijkste. Maar niet iedereen gebuikt dat even graag! Als (top)sporter is het vooral ook belangrijk dat je blijft menstrueren. Heb je geen menstruatie, dan ben je geen gezonde atleet. Een onderwerp waar we zeker over moeten durven praten!

Lang weg van huis

Als wielrenster ben je natuurlijk heel vaak weg van huis. Lange trainingsperiodes en wedstrijden in het buitenland zijn part of the job. Gelukkig bestaan er tegenwoordig heel wat middelen om met het thuisfront te communiceren. De weken wanneer Jesse niet thuis is, zijn meestal ook de weken wanneer ze het beste slaapt. Op stage hoeft ze tijdens de nacht niet te waken over kleine Fabian. En tijdens de dag kan ze zich volop focussen op trainen en rusten. Een klein beetje zoals vakantie, zo voelt het soms voor Jesse.

De benen van Anna Van der Breggen

Jesse zou graag één dag met de benen van Anna Van der Breggen rondfietsen. Haar palmares is indrukwekkend en als persoon kan Anna heel goed relativeren. Een collega wielrenster waar Jesse enorm naar opkijkt

Jesse haar ultieme tip

Het is niet omdat je jong mama wordt of een kindje hebt, dat je jouw dromen opzij moet zetten. Dit geldt zowel voor vrouwen in het wielrennen, maar ook voor ambitieuze vrouwen buiten het wielrennen. Jouw kind wordt sowieso van alle kanten verwend, dus je mag gerust ook jezelf vooropstellen en je eigen doelen nastreven.

Dit zal je ook leuk vinden

alle podcast afleveringen