Aflevering

11

Maja Leye

44

minuten

9/17/2021

Maja Leye neemt ons mee ‘behind the scenes’ van de grootste koersorganisatie van België Flanders Classics. Zelf is Maja een echte wielertoerist op de fiets.

Maja Leye van Flander Classics

Wie is Maja Leye?

  • De mooiste lach op vele podia
  • Werkt bij Flanders Classics
  • Eersteklas wielertoerist

We hebben het over:

Flanders Classics

Geen voorjaarsklassiekers zonder Flanders Classics. Sinds 2010 is Flanders Classics de organisator van o.a. de Ronde Van Vlaanderen en Gent Wevelgem. Flanders wil blijven investeren en innoveren, zowel in het mannen- als vrouwenwielrennen.

Maja haar functie

Bij Flanders Classics werken ze niet graag met titels. Al zegt haar LinkedIn dat ze Senior Project Manager is. Kortom, Maja staat in voor de operationele werking van alle wegwedstrijden van Flanders. Dat gaat van accreditatie voorzien voor alle actoren tot de start coördineren tot de podiumceremonie in goede banen leiden.

Als kind al een wielerfan

Vroeger keek Maja altijd bij haar opa naar de Tour de France. Haar opa vertelde vaak over de renners met grappige namen, zoals bijvoorbeeld de renner Bo Hamburger. Altijd een gezellige namiddag!

The rise van het vrouwenwielrennen

Samen met Flanders Classics neemt Maja Leye een pioniersrol op in het vrouwenwielrennen. Flanders organiseerde al langer vrouwenwedstrijden, maar er was gewoon heel weinig tot geen coverage door de media. Gelukkig is dit de laatste jaren enorm veranderd. Met het project 'Glosing the Gap' hoopt Maja en Flanders Classics de kloof tussen de mannen en de vrouwen in het wielrennen stap per stap te kunnen dichten.

Wielertoerist first classe!

Wanneer Maja op haar fiets zit dan is het echt om te ontspannen en te genieten. Het liefste wat ze doet is rondkijken naar alle mooie taferelen die ze onderweg tegenkomt. Maja heeft absoluut geen drang om prestaties neer te zetten. Ze heeft weinig nood aan cijfertjes en tijden te verbeteren. Alleen fietsen doet ze dan ook niet graag, fietsen voor haar is vooral een sociale activiteit. Het ontspannende en sociale gegeven van fietsen voor Maja resulteert dan wel in een soort Strava- schaamte. Ze durft zelden haar rustige ritjes op Strava plaatsen. Helemaal niet nodig!

Maja haar ultieme tip

Probeer tijd te maken voor hetgeen je graag doet. Het leven is al zo druk. Tijd maken voor jezelf is een goede investering in jezelf!

Dit zal je ook leuk vinden

alle podcast afleveringen