Aflevering

25

Goedele Adams

65

minuten

4/15/2022

In deze episode praten we met Goedele Adams over hoe fietsen kan bijdragen tot weer gezond worden. Goedele kreeg toen ze 30 jaar was een borstkanker diagnose. Na haar behandeling besloot ze om via Think Pink de uitdaging aan te gaan om de Ronde Van Vlaanderen te rijden samen met Johan Museeuw.

Goedele Adams

Wie is Goedele Adams?

  • Goedlachs en vrolijke dame
  • Kreeg op 30-jarige leeftijd de diagnose van borstkanker
  • Lotgenoot Think Pink

Eén uur sporten per dag

In 2017 kreeg Goedele te horen dat ze borstkanker heeft. Na een jaar vol met behandelingen werd gezegd dat Goedele één uur per dag moest gaan sporten. Dit om haar herstel te bevorderen. Goedele was voordien al reeds vrijwilliger bij Think Pink. Na haar laatste behandeling stelde Think Pink haar voor om te trainen om de Ronde Van Vlaanderen (240km) samen met Johan Museeuw te rijden. (Trouwens, voor haar diagnose had Goedele helemaal niets met fietsen! Straffe madam, dat is zeker!)

Fijn om een opnieuw doel te hebben

Na maanden aan een stuk geleefd te worden en enkel dokters te zien, was het heel fijn om terug een doel te hebben,nl. die Ronde Van Vlaanderen uit te rijden. Goedele had 4 maanden om haar voor te bereiden op dit avontuur. Dit deed ze onder begeleiding van Kristof De Kegel via een trainingsschema die stap voor stap beschreef wat Goedele als training mocht doen.

“De dag dat ik de Ronde Van Vlaanderen fietste, was letterlijk de dag dat ik gestopt ben met patiënt te zijn.”

Fietsen is zelfzorg

Fietsen is voor Goedele het grootste voorbeeld van zelfzorg. Het bezorgt haar naast structuur ook vooral mentaal en fysieke voordelen. Voor haar is fietsen dus een manier om voor zichzelf zorg te dragen en gezond te worden.

Werken, sporten, eten en slapen

Goedele ziet er één brok energie uit. Maar uiteraard heeft haar herstel van borstkanker ook een nasleep. Zo heeft Goedele bijvoorbeeld meer recuperatie nodig. Dat wil zeggen dat sommige dingen, zoals bv. in de avond afspreken met vriendinnen, niet lukt en ze om 9u ’s avonds gaat slapen. Zo zorgt ze ervoor dat ze voldoende uitgerust is en ze zeker haar trainingen kan volbrengen.

Think Pink ‘Bewegen doet leven’

Door Think Pink kon Goedele lotgenoten leren kennen en samen met sommige van hen de Ronde Van Vlaanderen rijden. Think Pink zorgde voor ondersteuning in deze moeilijke periode en bezorgde Goedele ook een nieuw doel. Wil jij graag Think Pink steunen? Dat kan! Neem zeker een kijkje op de website van Think Pink en ontdek hoe jij deze mooie organisatie kan ondersteunen.

De ultieme tip van Goedele Adams

“Kijk naar wat je kan en vaak is dat veel meer dan jezelf denkt!”
Waar kan je Goedele volgen?

Instagram @Goedele___

Dit zal je ook leuk vinden

alle podcast afleveringen