Aflevering

13

Erika Van Tielen

44

minuten

10/15/2021

Velen van jullie zullen Erika kennen van jullie televisiescherm. Wat weinigen van jullie zullen weten is dat ze ook super gepassioneerd is door lopen en fietsen.

Erika Van Tielen op de Mont Ventoux

Wie is Erika Van Tielen?

  • Presentatrice/ Actrice
  • Mama van twee jongens
  • Grote passie voor lopen
  • Heeft sinds kort ook de liefde voor de fiets ontdekt

De Mont Ventoux

Een dik jaar geleden werd Erika gevraagd om voor de organisatie Sporta Mon Ventoux mee de Mont Ventoux op te rijden. Dit deed ze dan ook vorige maand in september. Erika reed na een jaar hard trainen meerdere keren de Ventoux op tijdens de Caniballe challenge.

Combinatie lopen en fietsen

De combinatie lopen en fietsen werkt heel goed voor Erika. Al had ze wel na jaren lopen, onderschat hoe zwaar een fietstraining kan zijn. Erika traint op basis van een trainingsschema gebaseerd op hartslagzones.

Puzzelen

Erika zorgt ervoor dat haar sportmomenten reeds op voorhand zijn ingepland in haar agenda. Ze vertaalt haar trainingsschema zo snel mogelijk naar haar agenda. Dit combineert ze dan met de schooluren van de kinderen, haar werkopdrachten, ... Soms moet ze uiteraard wel wat verschuiven naar heel vroeg 's ochtends. Maar daar heeft ze weinig moeite mee. Zo maakt ze iedere week opnieuw de puzzel.Verschil tussen een weg- en baanwielrenster

Sportieve vakantie met het gezin


Erika gaat graag via Intersoc in de zomer op vakantie met haar kinderen en vriend. Via Intersoc hebben ze de kans om samen en apart te sporten tijdens de vakantie. Zo kunnen ze dubbel zo hard genieten van hun vakantie.

Erika haar ultieme tip

Durf als vrouw in de gezinsplanning je plek opeisen. Je hebt evenveel recht op jouw sporturen in vergelijking met je andere gezinsleden. Durf je plekje opeisen.

Dit zal je ook leuk vinden

alle podcast afleveringen