Aflevering

22

Mieke Docx

34

minuten

3/4/2022

Maak kennis met Mieke Docx. De vrolijke en creatieve renster, die ook als communicatiemedewerker bij Flanders Classics werkt. Een moeilijke, maar geen onmogelijke combinatie voor Mieke!

Mieke Docx.

Lotto Soudal Ladies

Toen de podcastopname plaats vond reed Mieke nog voor het Doltcini - Van Eyck - Proximus
CT. Dit jaar rijdt Mieke bij de Belgische Lotto Soudal Ladies.

Geen wielerfamilie

Mieke komt absoluut niet uit een wielerfamilie. Ze heeft heel lang moeten ‘zagen’ tot ze uiteindelijk een fiets kreeg. Het was pas toen haar papa thuiskwam met een mountainbike en Mieke klaagde dat ze dat oneerlijk vond, ze toch uiteindelijk een fiets kreeg. Daarna heeft het wel nog even geduurd tot ze effectief ook een koers mocht rijden.

Studies journalistiek

Mieke heeft een diploma journalistiek op zak. Ze had grote interesse in de televisiewereld. Deze studies combineerde ze destijds al met wielrennen. Wisten jullie trouwens dat Mieke stage heeft gelopen bij De Ideale Wereld?

Twee jobs

Ook nu combineert ze wielrennen met een job. Dit omdat het wielrennen nog niet genoeg opbrengt om er voltijds van te kunnen leven. Mieke werkt als communicatiemedewerker bij Flanders Classics. Deze 30 uren week combineert ze met haar trainingen en haar wedstrijden. Gelukkig kan ze haar werkuren vrij flexibel inplannen. Meestal start ze haar werkdag achter de computer om vervolgens in het daglicht te gaan trainen.

Ultieme tip

Als je een droom hebt, moet je ervoor gaan!

Hoe kan je Mieke volgen? 

Instagram Mieke

Website Velo - pen

Dit zal je ook leuk vinden

alle podcast afleveringen