Aflevering

26

Noortje Dhaenens

36

minuten

5/13/2022

In deze aflevering maken jullie kennis met Noortje Dhaenens. Noortje werkt bij het Centrum van De Ronde Van Vlaanderen, is de vriendin van Dries De Bondt en fietst daarnaast zelf ook graag.

Noortje Dhaenens op de fiets

Wie is Noortje Dhaenens?

  • Werkt in het Centrum van De Ronde Van Vlaanderen
  • Beschrijft zichzelf als een echte wielertoerist
  • Vriendin van profwielrenner Dries De Bondt

Wielerfamilie

Al van kleins af aan maakte Noortje kennis met de wielerwereld. Een opa die fiets-mechanieker was, een papa die wielrenner was en een nonkel met een fietswinkel. Overal waar ze kwam was het altijd koers, koers, koers, … Toch was Noortje niet onmiddellijk gebeten door de wielermicrobe. Zelf wou ze alleen maar dansen. Op haar 15de verjaardag kreeg ze dan toch een koersfiets cadeau. Zo is de liefde voor de fiets gegroeid. Al wou ze als tiener niet tonen dat ze graag fietste, dit was niet ‘cool’…

Dansopleiding

Zelf weet Noortje wat het is om volledig voor je sport te gaan. In het middelbaar volgde Noortje een professionele dansopleiding in de Koninklijke Balletschool van Antwerpen, gevolgd door kunsthumaniora. Dit resulteerde in 20 uur dansen per week.

Werken in een sportomgeving

Noortje wist snel dat ze in een sportomgeving wou werken’. Ze volgde de bachelor ‘sport en bewegen’ en volgde in haar laatste jaar stage bij Cycling Vlaanderen. Daarna heeft zich verder verdiept in de postgraduaat sportmanagement. Zo is ze in 2020 begonnen bij het Centrum Van de Ronde Van Vlaanderen om de PR en digital marketing onder haar vleugels te nemen.

Fun staat centraal

Noortje fietst het liefst als het mooi weer is en in korte broek. Een ritje gecombineerd met veel zonneschijn, een koffie en een ijsje is voor haar de ideale fietsuitstap. Fietsen is voor Noortje dus vooral ontspannen en genieten.

Noortje haar ultieme tip

Ik heb altijd de kans gekregen om te mogen doen wat ik graag doe en dat heeft mij gevormd tot de persoon die ik nu ben. Dus ik zou zeggen ‘doe wat je graag doet!’.

Waar kan je Noortje Dhaenens volgen?

https://www.instagram.com/noortjedhaenens/

Meer over het Centrum van De Ronde Van Vlaanderen

Het centrum is een echt belevingscentrum rond de Ronde Van Vlaanderen. Naast een tentoonstelling over de Ronde, bieden ze ook fietsroutes aan en kan je ook terecht in hun shop en het Peloton café.

Meer info: www.crvv.be

Dit zal je ook leuk vinden

alle podcast afleveringen