Aflevering

20

Jolien Dhoore

35

minuten

2/4/2022

In deze episode hebben we een boeiend gesprek met de inspirerende Jolien D'hoore. Volgens vele 'the queen van het Belgische vrouwenwielrennen', maar zelf wordt ze liever niet zo aangesproken.

Jolien Dhoore in de podcast van The Women Peloton

Wie is Jolien D’hoore?

• Ex – profwielrenster
• Meerdere Olympische spelen
• Ploegleidster bij NXTG U23 vrouwenploeg
• Coach bij Cycling Vlaanderen

De piste

Jolien is ervan overtuigd dat op de piste fietsen bijdraagt aan het vertrouwen en de techniek op de fiets. De sprints die ze op de weg gewonnen heeft, heeft ze zeker ook te danken aan het leren sprinten op de piste. De piste is een aanrader voor iedereen die graag meer vertrouwen wil opdoen op de fiets of voor dames die niet zo graag in de regen buiten fietsen ;).

Menstruatie en een wereldtitel

Jolien heeft onderwerpen zoals menstruatie etc. nooit als taboe ondervonden. Daar werd binnen haar ploeg vaak open over gepraat. Zelf ondervond Jolien zelf dat fysiek altijd in orde was tijdens haar menstruatie. Zo heeft is op haar 18 jaar wereldkampioen geworden tijdens haar menstruatie. De dopingcontrole erna was iets minder gezellig.

Een ander soort ‘moe zijn’


Jolien haar dagen nu zien er helemaal anders uit. Tot voor kort vulde ze haar dagen met fietstrainingen en rusten en koersen. Nu vult ze haar dagen met het beantwoorden van mails en telefoons, coaching, planning opmaken, … voor fietsen is er amper nog tijd. Drukke dagen en een ander soort vermoeidheid als vroeger, zo omschrijft Jolien het zelf.

Coaching

Jolien wist altijd dat ze na haar carrière het liefst zou coachen om haar ervaring te kunnen doorgeven. Vandaar dat ze nu als ploegleidster werkt bij NXTG en bij Cycling Vlaanderen. Dankzij NXTG kan ze de koers blijven ervaren, al zal het nu vanuit een ploegauto zijn.

Waar kan Jolien volgen?


Instagram: @joliendhoore
Cycling Vlaanderen: www.cycling.vlaanderen.be
NXTG: www.NXTG.nl

De ultieme tip van Jolien Dhoore

Maak plezier en amuseer je op de fiets! Af en toe moet je zeker ook serieus zijn, maar plezier maken blijft belangrijk.

Dit zal je ook leuk vinden

alle podcast afleveringen