Aflevering

14

Elsie Asumeng

31

minuten

10/29/2021

Elsie is van Ghanese afkomst en woont in Antwerpen. Sinds een jaar of twee heeft ze de liefde voor de fiets (en triatlon) ontdekt.

Elsie Asumeng

Wie is Elsie Asumeng?

  • Ghanese afkomst
  • Werkt en studeert
  • Triatlon
  • Wil zich inzetten voor meer diversiteit op de fiets

Drempels

Doordat Elsie onmiddellijk beginnen sporten was bij haar triatlonclub merkte ze niet meteen 'drempels'. Ze werd er heel goed ontvangen en ondersteund. Wel denkt ze dat voor sommige andere dames met een andere culturele achtergrond het moeilijk is om aan te sluiten bij een volledig 'witte' fietsclub. Het verschil is te groot, waardoor ze zich dan minder op hun gemak zouden kunnen voelen.

Black Cyclist Network

De Black Cyclist Network is een netwerk uit Londen die zich inzet om 'donker kleurige' fietsers (van over heel de wereld) te verzamelen en met elkaar in contact te brengen. Ook Elsie is aangesloten bij dit netwerk. Via de Black Cyclist Network kon ze haar eerste koers (georganiseerd door Cycling Vlaanderen) rijden in het truitje van haar thuisland, Ghana.

Ceylin Alvarado

Toen Elsie pas begon te fietsen had ze al snel Ceylin Alvarado ontdekt op Instagram. Puur omdat Ceylin een donkerder huidskleur had voelde Elsie zich aangetrokken om haar te  volgen. Eindelijk iemand waarmee ze zich kon spiegelen!

Zien fietsen, doet fietsen

Durf op die fiets te springen. Durf te stap te zetten! Hoe meer diversiteit op de fiets, hoe meer andere dames met een andere culturele achtergrond ook geïnspireerd zullen zijn om het te proberen. Dare to inspire!

Elsie haar ultieme tip

Wanneer Elsie het lastig heeft tijdens een training dan beeldt ze zich in dat ze in het wiel van een profwielrenner/ renster zit. Dat stimuleert haar mentaal en dan kan ze blijven gaan!

Dit zal je ook leuk vinden

alle podcast afleveringen