Aflevering

4

Elke Weylandt

45

minuten

6/11/2021

In deze episode maken we kennis met de altijd sympathieke Elke Weylandt, Operations Manager bij de wielerploeg Trek - Segafredo.Trek - Segafredo is één van de voortrekkers op het gebied van vrouwen in het wielrennen.

Portretfoto van Elke Weylandt

Wie is Elke Weylandt?

  • Operations Manager bij Trek Segafredo
  • Loopt graag
  • Fietst af en toe
  • Heeft twee sportieve kinderen en een nog sportievere man

We hebben het over: 

Achter de schermen bij een wielerploeg

Een wielerploeg is natuurlijk meer dan enkel en alleen renners. Logistiek komt er heel wat kijken bij het managen van een wielerploeg. Vluchten die moeten geboekt worden, fietsen die moeten onderhouden worden, bidons die moeten aangegeven worden, ...

Het belang van sponsors en media

Zonder sponsors kan een wielerploeg niet of moeilijk bestaan. Zij zorgen voor de budgetten die een ploeg voorhanden heeft. Media-aandacht speelt hierin ook een grote en belangrijke rol. Hoe meer de ploeg in de spotlight staat, hoe interessanter sponsors de ploeg gaan vinden.

Meeting Monday

Als operations manager is Elke haar agenda altijd heel erg gevuld. Daarom heeft ze 'meeting monday' uitgevonden. Op maandag plant ze al haar meetings in. Op die manier kan ze de rest van de week efficiënter te werk gaan.

Haar grote liefde, lopen

Elke haar eerste en grootste liefde is toch wel lopen. Dit deed ze al van jongs af aan. Toch kan ze ook zeker genieten van een fietstochtje met een vriendin of haar gezin.

Elke haar ultieme tip

Plan je sportmomenten in! Als je sportmoment ingepland staat in jouw agenda, heb je al 50% meer kans dat je die ook effectief gaat doen. Zeker in combinatie met je dagelijks drukke agenda. Zie het als een meeting met jezelf!

Dit zal je ook leuk vinden

alle podcast afleveringen