Aflevering

3

Tine Wetsels

36

minuten

5/28/2021

Tine Wetsels, stoere boysmama en psycholoog bij het CLB. Daarnaast ook zelfstandig sportpsycholoog en in haar vrije tijd, als ze die al heeft, geniet ze van het lopen en fietsen.

Foto van Tine Wetsels

Wie is Tine Wetsels? 

  • Sport - en prestatiepsycholoog
  • Psycholoog bij het CLB
  • Loopt en fietst graag
  • Boysmama

We hebben het over: 

Van psycholoog naar sportpsycholoog

Door een hernia kon Tine enkele jaren terug een zestal maand niet sporten. Wat voor haar heel moeilijk was. Toen heeft ze besloten om op een andere manier bezig te zijn met sport en heeft ze de keuze gemaakt om bij te studeren tot sport- en prestatiepsycholoog.

Prestatiestress

Stress hoeft niet altijd negatief te zijn. Stress hebben betekent vaak dat iets belangrijk is voor jou. Maar je moet er natuurlijk wel leren mee omgaan. Denk op voorhand na over wedstrijdrituelen, planning, … dat kan je de dag voor je wedstrijd en de dag van je wedstrijd rust bieden.

It did not happen if it is not on Strava

Strava kan zowel positief als negatief werken. Voor sommige zal Strava extra druk teweegbrengen omdat je je vergelijkt met andere of net jaloers bent omdat anderen wel konden fietsen die dag en jij niet. Voor anderen zal Strava net heel motiverend werken door de kudo’s van andere en zich geïnspireerd voelen door andere. Belangrijk hierbij is na te denken over waarom je Strava wil gebruiken. Merk je dat het voor jou te veel druk meebrengt, dan kan je bijvoorbeeld ervoor kiezen om je Strava op privé te plaatsen.

Planning is een keyword

Tine combineert een gezin, job en sporten. Zo zijn er uiteraard wel meerdere vrouwen die deze combinatie maken. Maar hoe pak je dat aan? Agenda's matchen met je partner is één ding. Maar fietsen is ook ontspanning en me-time, dus dat mag (en moet) ook zeker ingepland worden in je agenda!


Fietsvakanties met het gezin

Tine gaat ieder jaar met haar man en twee zonen op fietsvakantie. Dat vraagt uiteraard ook wel wat voorbereiding. Zo'n week is genieten, maar tegelijkertijd ook soms vloeken. Iedereen heeft dan wel eens een dipje en dan moet Tine (ook voor zichzelf) al haar sportpsychologische skills bovenhalen.

Ultieme tip

Doe vooral meer van wat werkt voor jou! Fiets je graag alleen? Doen! Fiets je liever in groep? Doen! Heb je afwisseling nodig in de sporten die je doet? Doen!


Dit zal je ook leuk vinden

alle podcast afleveringen