Brabantse Pijl / Proximus Women Ride

15/4/2023

-

9u15

Leuven

Op zaterdag 15 april gaat onze tweede Proximus Women Ride door op de Brabantse pijl!

Schrijf je hier in!
Brabantse Pijl / Proximus Women Ride

Brabantse Pijl / Proximus Women Ride

15/4/2023

-

9u15

Leuven

Op zaterdag 15 april gaat onze tweede Proximus Women Ride door op de Brabantse pijl!

Schrijf je hier in!

Starten doen we zaterdag 15 april in Heverlee, net buiten Leuven. Daar kan je kiezen voor 74, 110 of 150 kilometer over de glooiende wegen van Vlaams- en Waals-Brabant.

Ga je voor de rit van 74 km? Dan krijg je enkele pittige hellingen voorgeschoteld, die de finale van De Brabantse Pijl kleuren, maar ook onderdeel waren van het wereldkampioenschap in Leuven dat in 2021 plaatsvond. Onder meer de Raffelberg en de Smeysberg (scherprechter op het WK) komen op je pad en zorgen in totaal voor zo’n 750 hoogtemeters. De middellange afstand (110km) wordt iets steviger met een aantal extra hellingen zoals de Hollestraat en de Pellenberg, met 1050 hoogtemeters.

De befaamde Moskesstraat, de kasseiklim die niet alleen tijdens de Brabantse Pijl maar ook op het WK werd bedwongen, is een stevige kuitenbijter. Haal jij je innerlijke Magnus Sheffield of Demi Vollering, laureaten van de profkoers vorig jaar, naar boven tijdens de laatste Vlaamse voorjaarsklassieker van het jaar? Kies dan voor de langste rit van 150 km. Naast de Speelberg, Vlierbeekweg en de Bekestraat, passeer je onderweg ook langs Tervuren en het bekende Afrika Museum. Met 1400 hoogtemeters tijdens de langste afstand vormt deze route de ideale voorbereiding om richting de Ardennen te trekken!

Ons The Women Peloton team zal twee afstanden meefietsen:

 • 74 km
 • 110 km

Jullie The Women Peloton Road Captains voor deze rit zijn: Layla Van Hoecke, Tine Wetsels, Lien Crapoen, Hedwig Neels, Gitte Lambrechts, Lin Wollants.

Op deze manier willen we de kans geven aan de dames die graag in een damespeloton fietsen om met ons mee te fietsen. Iedereen mag bij ons aansluiten. We zorgen voor een tempo dat de hele groep ligt en we leave nobody behind. Op de klimmetjes rijdt iedereen zijn eigen tempo en boven wachten we op elkaar. Ons doel is vooral om vrouwen op de fiets meer vertrouwen te geven op toertochten en een gezellige dag te hebben! Samen uit, samen thuis.

Wil je graag met ons starten maar daarna je eigen weg gaan? Ook dat kan zeker!


Informatie vertrek:

8u45 verzamelen

9u15 vertrek 110 km met Hedwig, Tine en Lin.

9u20 vertrek 74km met Lien, Layla en Gitte.

Verzamelplaats The Women Peloton

We verzamelen allemaal in het The Women Peloton 'opstelzone = zone vlak naast de koffie stand/mecano stand en de Deloitte booth. Dit zal aangeduid zijn door een The Women Peloton Vlag.

Waarom zetten we in op meer vrouwen op toertochten?

Vorige jaar deden we via onze Instagram een mini 'onderzoek' naar waarom er in verhouding een pak minder vrouwen deelnemen aan toertochten dan mannen. We kregen heel wat reacties, waarvoor dank! We vroegen niet alleen naar de 'waarom niet', maar ook naar de 'waarom wel' deelnemen aan een georganiseerde toertocht.

We hebben de meest voorkomende reacties voor jullie verzameld.

Waarom vrouwen wel graag deelnemen aan toertochten:
 • Nieuwe en vooraf uitgestippelde routes
 • Andere omgevingen leren kennen
 • Nieuwe mensen leren kennen
 • Jezelf uitdagen
Waarom sommige vrouwen liever niet deelnemen aan toertochten:
 • 'Macho' gedrag van sommige mannengroepen
 • Schrik om te vallen
 • Bang de groep op te houden
 • Weinig zelfvertrouwen
 • Te weinig toiletten
 • Ongezonde bevoorrading


In beide kanten kunnen we ons vinden. Door een toertocht leer je nieuwe mensen kennen, ontdek je een andere omgeving en hoef je niet na te denken over de route. Natuurlijk is het best ook spannend om in groep te rijden, zeker wanneer je dat nog niet vaak gedaan hebt en ook geen idee hebt van jouw tempo in groep.

Daarom introduceerden we vorig jaar samen met Peloton / Proximus Cycling challenge onze groepsstart voor dames en de mogelijkheid om in een vrouwenpeloton onder begeleiding van The Women Peloton mee te fietsen. Op deze manier hoopten we de drempel lager te maken en meer dames naar de start van zo'n toertocht te krijgen.

Vorig jaar was alvast een succes met zo'n 50 dames aan de start verdeeld over twee afstanden!
Samen uit, samen thuis en vooral samen sterker worden!

Groepsstart

Om 9u15 starten we samen onder de startboog. 10 minuten voor de start verzamelen we alle dames die met ons willen starten/ fietsen. Zo verdelen we de groepen per afstand en ontmoeten jullie, jullie The Women Peloton road captains.

P.S. vergeet bij inschrijvingen niet te vermelden dat je deelneemt aan de groepsstart! Zo kunnen wij ook inschatten hoe groot ons vrouwenpeloton is per afstand.

A Bloc members

Ben je A Bloc member? Vergeet dan niet je unieke kortingscode aan te vragen. Dit kan je doen door een mailtje te sturen naar info@thewomenpeloton.be . Zo heb je 20% korting op deze rides!

Schrijf je hier in!

Meer evenementen

Bekijk onze andere evenementen hier

Volledige kalender