The Women Peloton is terug op Velofollies 2024!

21/1/2024

-

10u00 tot 18u00

Kortrijk Xpo, Doorniksesteenweg 216, 8500 Kortrijk (B)

Op zondag is er opnieuw extra aandacht voor vrouwen op de fiets op Velofollies!

Tickets
The Women Peloton is terug op Velofollies 2024!

The Women Peloton is terug op Velofollies 2024!

21/1/2024

-

10u00 tot 18u00

Kortrijk Xpo, Doorniksesteenweg 216, 8500 Kortrijk (B)

Op zondag is er opnieuw extra aandacht voor vrouwen op de fiets op Velofollies!

Tickets

Zondag 21 januari is een echte 'vrouwendag' op Velofollies!

Onze experten geven er in het meeting centrum enkele boeiende lezingen. Daarnaast kan je ook verschillende interessante standjes bezoeken tijdens deze Expo! 

Programma

  • 11u - 11u40: Gastspreker The Women Peloton, Goedele Adams - 'De fiets heeft er voor gezorgd dat ik geen patiënt meer ben.'

Sport als gezondheidsmiddel werd Goedele haar levensverhaal: voor haar eigen gezondheid, door anderen te coachen, een nieuwe carrière, meewerken aan het verbeteren van de gezondheidszorg voor toekomstige patiënten en de boodschap delen: een sportieve levensstijl is de best mogelijke investering in je gezondheid! Goedele komt tijdens deze sessie vertellen hoe de fiets haar revalidatie en haar leven veranderd heeft.

  • 12u30 - 13u20: Hedwig Neels en Joris Verreydt - 'Zadelklachten en andere intieme ongemakken: gouden tips, zonder taboe!'

Zadelpijn en andere intieme ongemakken zoals huidirritatie, schaafwondjes, zwelling of tintelingen. Veelvoorkomend, maar het hoort niet zomaar bij vrouw zijn! Er bestaan prachtige diensten en producten. Een bikefit, aangepaste kledij, de juiste huidverzorging en een goed zadel, kunnen echt het verschil maken. Hoe kan je de gevolgen van klachten tijdens het fietsen beperken? We doorbreken alle taboes en delen praktische tips waar iedere vrouw met een passie voor het fietsen zelf mee aan de slag kan gaan. Wetenschappelijk onderbouwd en taboedoorbrekend!

  • 14u - 14u40: Tine Wetsels - 'Op fietsvakantie met mijn kinderen. Hoe pak ik dit praktisch aan?'

Samen uit, samen thuis … en dit op de fiets!

Het werd een gezond, uitdagend en sportief concept dat Tine enkele jaren geleden concreet maakte en sindsdien iedere zomer herhaalt. Tine geeft jullie graag wat tips en tools mee die je kan meenemen bij het voorbereiden, beleven en nagenieten van een fietsvakantie met je kinderen. Alles begint met een goede voorbereiding, maar onderweg kom je uitdagingen tegen. Hoe houden jij en je kids de moed erin? Samen fietsen is samen sterker of toch meestal. Wat hebben we nu geleerd? Vier kleine overwinningen!

  • 15u30 tot 16u20: Michel Geerinck en Elke Bleyaert - 'Druk, druk, druk… Hoe kan ik mijn trainingen inplannen in combinatie met mijn eigen carrière en gezin?'

We kennen het allemaal… je wil fietsen of je hebt een groot doel voor ogen, maar het drukke dagelijkse leven zorgt ervoor dat je niet altijd de tijd hebt om die fietstrainingen in te plannen. Hoe pak je dit praktisch aan? Hoe kan je een haalbaar trainingsschema opstellen? Hoe vind je de motivatie om dit vol te houden? Michel en Elke delen met jullie tijdens deze sessie praktijkgerichte voorbeelden en tips zodat ook jij in 2024 jezelf voorop durft te stellen en je fietsdromen kan waarmaken!

Hou dus alvast 21 januari vrij om met enkele dames of het gezin Velofollies te gaan bezoeken! En plan die lange duurtraining dan maar gewoon op zaterdag in.

Meer info & tickets

Meer info en tickets vind je op de website van Velofollies.

Tickets

Meer evenementen

Bekijk onze andere evenementen hier

Volledige kalender