Lunch

Rijstsalade met spinazie, granaatappel en feta

30

minuten

kcal

Een snelle en toch voedzame lunch in de zomer? We got you!

Lunch

Rijstsalade met spinazie, granaatappel en feta

Een snelle en toch voedzame lunch in de zomer? We got you!

Zoek jij inspiratie voor een snelle en toch voedzame salade? Zoek niet verder! 

Word A Bloc Member en krijg toegang tot onze The Women Peloton recepten.

Verder lezen?

Deze pagina is exclusief voor onze surplace en a bloc leden.

Ontdek hier de voordelen van een lidmaatschap

Ingrediënten voor 1 portie

  • 100 gr babyspinazie
  • 70 gr feta
  • 40 gr granaatappel pitjes
  • 125 gr (reeds gekookte) rijst (=40 – 45 gr ongekookte rijst)
  • 1 halve citroen
  • 1 el olijfolie
  • Peper en zout


Bereidingswijze


Kook de rijst zoals aangegeven op de verpakking en laat nadien even afkoelen.
Neem een grote kom of een spaghettibord, leg er de 100 gr babyspinazie op als ‘bodem’ van jouw salade, meng de olijfolie erdoor en voeg bij de spinazie de reeds afgekoelde rijst toe. Snijd de feta in kleine blokjes of verkruimel naar wens en strooi over de salade met de granaatappelpitjes. Om wat meer op smaak te brengen kan je peper, zout, verse kruiden (zoals munt) en wat citroensap gebruiken.


Tip: voor tijdswinst gebruik ik vaak ‘expresrijst’. Dit is rijst die reeds gekookt werd en je dus enkel moet opwarmen in de microgolf. Handig dus bij weinig tijd of drukke werkdagen.


Deze salade is een snelle hap met alle voedingsstoffen die jouw lichaam nodig heeft. De salade bevat weinig kcal, maar is toch voedzaam. Voor een trainingsdag kan je de rijstportie aanpassen naargelang de trainingsduur of kan je zelf wat experimenteren met wat extra honing aan de salade toe te voegen.