Ontbijt

Banaan & perzik yoghurt pot

30

minuten

kcal

Een vrolijke yoghurt pot als ontbijt. Geen betere manier om de dag te starten!
Yoghurt als ontbijt

Ontbijt

Banaan & perzik yoghurt pot

Een vrolijke yoghurt pot als ontbijt. Geen betere manier om de dag te starten!


Onze sportvoedingsexpert, Jolien Lewyllie, deelt graag met jullie haar favoriete recepten. Jolien vindt het belangrijk dat haar recepten makkelijk en haalbaar zijn. Zodat wanneer je na een drukke werkdag of lange fietsrit snel kan koken en evenwichtig kan eten.

Benieuwd naar Jolien haar recepten? Word lid en krijg toegang tot alle recepten en artikels in onze The Women Peloton Magazine.

Verder lezen?

Deze pagina is exclusief voor onze surplace en a bloc leden.

Ontdek hier de voordelen van een lidmaatschap

Ingrediënten voor 1 persoon

  • 150 ml alpro soja mild & creamy
  • 20 gr pompoenpitten
  • 10 gr walnoten
  • 1 medium banaan
  • 100 gr perzik (kan diepvries zijn)

Zo maak je het

Mix de banaan met perzik tot een smeuïg geheel.
Doe het mengsel in een klein glaasje/ kleine glazen bokaal.
Zet 30' in de diepvries.
Leg een laagje yoghurt op het mengsel dat uit de diepvries komt en werk af met toppings: noten en pompoenpitten.

De banaan zorgt ervoor dat er iets meer koolhydraten aanwezig zijn in dit recept en dus geschikt is voor een actievere dag. Ga je een rustige dag tegemoet, kan je eventueel de banaan ook vervangen door wat bosfruit. Deze kunnen ook perfect diepgevroren zijn! De sojamelk zorgt ervoor (door de afwezigheid van lactose) dat dit een zeer licht verteerbaar ontbijt wordt, maar is zeker geen must! Ook gewone yoghurt is geschikt.