Dinner

Chili turky met limoen guacomole

30

minuten

kcal

Een recept om het lekker warm van te krijgen!
Proteine chocolade mousse

Dinner

Chili turky met limoen guacomole

Een recept om het lekker warm van te krijgen!

Onze sportvoedingsexpert, Jolien Lewyllie, deelt graag met jullie haar favoriete recepten. Jolien vindt het belangrijk dat haar recepten makkelijk en haalbaar zijn. Zodat wanneer je na een drukke werkdag of lange fietsrit snel kan koken en evenwichtig kan eten.

Benieuwd naar Jolien haar recepten? Word lid en krijg toegang tot alle recepten en artikels in onze The Women Peloton Magazine.

Verder lezen?

Deze pagina is exclusief voor onze surplace en a bloc leden.

Ontdek hier de voordelen van een lidmaatschap

INGREDIËNTEN VOOR 3 porties

  • 300 gr fijngesneden kalkoen
  • 1 kleine rode & groene peper
  • 1 koffielepel lookpoeder
  • 1 rode paprika
  • 1 rode ui
  • 1 x blikje kidneybonen – 310 gr
  • 1 x blikje maïs – 330 gr
  • 1 blik gepelde tomaten -  400 gr
  • 2 verse tomaten
  • 1 el olijfolie
  • 2 avocado’s
  • 1 koffielepel lookpoeder
  • 1 koffielepel chili
  • 1 limoen
  • Zeezout

Zo maak je het

Verhit wat olijfolie in de pan en bak de fijngesneden stukjes kalkoen 4 – 5’. Verwijder ondertussen de zaadjes van de chili pepers en snijd de pepers in fijne stukjes. Voeg deze toe bij de kalkoen, samen met de fijngesneden ui en paprika en laat 3-4’ verder bakken.


Voeg daarna de bonen, kidneybonen en maïs toe samen met de gepelde tomaten en laat 20’ verder sudderen op een lager vuur. Plet ondertussen de avocado’s in een kom en voeg de lookpoeder en chilipoeder toe alsook de limoen en het zeezout. Zet even in de frigo tot de chilli klaar is. Haal na 20’ de ‘chilli turkey’ van het vuur; dresseer op een bordje en voeg guacamole toe naar smaak. Smakelijk!


Tip: je kan deze maximaal 2-3u bewaren voor ze bruin wordt (indien limoen toegevoegd).

Een ideaal recept voor iedereen die wat meer van ‘spicy’ houdt. Je kan ook de chili pepers vervangen indien je het liever wat minder pikant hebt of toevoegen voor diegene die het nog pikanter willen. Een recept om lekker warm van te krijgen op een koude winterdag. Het recept is goed voor 3 porties dus ideaal om mee te nemen als lunch wanneer je er met 2 personen van smult.