Co - founder & professioneel wielrenner

Jasper Stuyven

Jasper is professioneel wielrenner bij het team Trek - Segafredo en co- founder van The Women Peloton.
jasper@thewomenpeloton.be
Foto van Jasper Stuyven

Jasper Stuyven is geen onbekende naam binnen het wielrennen, hij is tevens ook de partner van Elke Bleyaert. Jasper heeft al jarenlang ervaring op de fiets en ook enkele mooie overwinningen op zijn palmares staan. Toen Elke begon te fietsen had Jasper er bijna nog een tweede fulltime job bij. Vaak vroeg Elke hulp bij materiaalkeuzes, fietskledij, training, voeding,... Het zou fijn zijn, maar niet iedere vrouw heeft een Jasper Stuyven in huis om vragen aan te stellen en ontbreken bijgevolg bepaalde nuttige kennis om te starten met fietsen. Jasper kan ook niet helpen bij alle vragen van Elke, vooral de vragen die specifiek op haar lichaam gebaseerd zijn, blijven moeilijk te beantwoorden. Toch zal hij op de The Women Peloton zoveel mogelijk zijn opgedane kennis proberen te delen.

5 snelle vragen aan Jasper

Hoe ben je beginnen fietsen of in de wielersport terecht gekomen?

Mijn opa was een grote wielerfan. Op een dag toen er koers was in Kuurne kreeg ik een handtekening van Museeuw. Ook mijn papa was regelmatig op de mountainbike te vinden vroeger. Zo ben ik stilletjesaan beginnen mountainbiken en niet veel later ook op de weg beginnen fietsen. De rest is geschiedenis.

Mocht je niet fietsen, wat zou je dan doen als hobby/ sport? 

Ik denk dat ik basketbal wel nog plezant zou vinden. Maar ook de motorsport of de F1 boeit me hard. Laat ons zeggen een sport met de nodige spanning en snelheid.

Met wie zou je graag eens samen gaan fietsen?

Wanneer ik niet op de fiets zit ben ik heel graag bezig met wijn. Het zou me dan ook heel leuk lijken om een fietsrit te kunnen combineren met een wijnbabbel samen met een wijnexpert. Dus James Suckling of Robert Parker mogen altijd eens in mijn wiel komen zitten.

Als je moet kiezen: 120km klimmen of 120km kasseien?

Dan zou ik kiezen om op training 120 km te klimmen en in koers 120 km kasseien te verorberen.

Wat doe je iedere dag (bv. een gewoonte) dat jouw leven beter maakt?

Slaapwel zeggen aan mijn vriendin Elke.