Expert sportpsychologie

Tine Wetsels

Tine Wetsels is master in de Psychologie en specialiseerde zich in de Sport- en prestatiepsychologie.
tine@thewomenpeloton.be

Tine Wetsels is master in de Psychologie en specialiseerde zich in de Sport- en prestatiepsychologie. Ze richt zich zowel op het individueel begeleiden van (top)sporters, ouders en coaches, als op het begeleiden van teams en groepsdynamische processen in teamsporten. Ze maakt ook deel uit van het The Extra Mile team in Leuven. Tine ziet The Women Peloton als een boeiende uitdaging om zich te verdiepen in het vrouwenwielrennen en dan vooral te focussen op mentale barrières én sterktes van vrouwen op de (koers)fiets. Zelf ontdekte Tine het (koers)fietsen tijdens haar revalidatie van een hernia. Ze houdt van het sociale aspect van samen fietsen met vrienden of met haar gezin. Sporten en specifiek fietsen is een erg toegankelijke manier om te werken aan jezelf, zowel fysiek als mentaal gezien. Waarbij inzicht in jouw drijfveren, jouw mindset, jouw timemanagement, … het fietsplezier en je motivatie alleen maar positief kunnen stimuleren!

5 snelle vragen aan Tine

Hoe ben je beginnen fietsen of in de wielersport terecht gekomen?

Zolang ik me kan herinneren verplaats ik me voornamelijk met de fiets: woon-schoolverkeer en nadien ook woon-werkverkeer. Iedere dag wat kilometers trappen. Ik vind het zalig om mijn werkdag te beginnen en te eindigen met een fris en uitgewaaid hoofd. Mijn koersfiets kreeg ik een viertal jaren geleden van mijn man. Omwille van een hernia was ik genoodzaakt om meer gevarieerd te sporten en wisselde ik het lopen af met wegritjes. Ideaal!

Mocht je niet fietsen, wat zou je dan doen als hobby/ sport? 

Dat is ne moeilijke. Ik wissel fietsen af met lopen, dus mocht ik niet fietsen, zou ik vermoedelijk meer lopen. Of meer tijd steken in koken en bakken of mijn creatieve skills terug bovenhalen of ...

Met wie zou je graag eens samen gaan fietsen?

Lotte Kopecky mag me altijd mee op trot nemen of Ceylin Alvarado. En een The Women Peloton fietsvakantie staat ook hoog op mijn wensenlijstje!

Als je moet kiezen: 120km klimmen of 120km kasseien?

120 km klimmen. Hoewel ik geen berggeit ben, ben ik ook geen fan van kasseien. Op zich geniet ik wel van klimmekes, zolang ik die op mijn eigen tempo en aan een haalbare cadans kan stoempen komt dat goed! En dat trotse gevoel achteraf motiveert!

Wat doe je iedere dag (bv. een gewoonte) dat jouw leven beter maakt?

Iedere avond een stuk pure chocolade om mijn mentale gezondheid te boosten!