Expert training en coaching

Michel Geerinck

Michel Geerinck heeft na zijn studies sport zich verder verdiept in trainingsmethodiek, inspanningsfysiologie en biomechanica binnen het wielrennen.
michel@thewomenpeloton.be

Zijn passie voor wielrennen is steeds zeer groot geweest. Michel heeft zelf 17 jaar actief als wielrenner rondgereden.De combinatie van zijn studies en zijn eerdere ervaring als wielrenner zorgt ervoor dat hij binnen zijn expertisecentrum 360 Sports zijn atleten onderbouwd kan begeleiden. Michel begeleidt reeds enkele dames en wou zich dan ook al langer verdiepen in het wielrennen voor vrouwen. Vandaar dat hij geen moment getwijfeld heeft om als coach mee te stappen in dit avontuur bij The Women Peloton.

P.S. Een leuk weetje, Michel is ook de huidige coach van co- founder Jasper Stuyven.

5 snelle vragen aan Michel

Hoe ben je beginnen fietsen of in de wielersport terecht gekomen?

Op 16 jarige leeftijd fietste een van mijn beste vrienden op recreatief niveau, al snel was ik ook in de ban van de fiets. Een kleine 20 jaar heb ik aan competitie gedaan op de fiets in verschillende fietsdisciplines.  Nu gebruik ik de fiets vooral nog voor woon werk verkeer en af en toe eens voor een recreatief tochtje.

Mocht je niet fietsen, wat zou je dan doen als hobby/ sport? 

Ik hou wel van alle sporten en van de variatie in de verschillende sporten. Het liefst wel iets actief, echt stil zitten ligt niet in mijn aard. Al hou ik wel van een goede film...

Met wie zou je graag eens samen gaan fietsen?

Goh, dat is een moeilijke vraag omdat ik vanuit mijn job wel veel contact heb met renners. Ik zou eerder kiezen voor iemand die totaal geen link heeft met het wielrennen.

Als je moet kiezen: 120km klimmen of 120km kasseien?

Ik zou gaan voor 120 km klimmen,fietsen in de bergen is fantastisch wat uitzichten betreft. Het straalt ook een bepaalde vorm van rust uit waarbij je een kan worden met je fiets. Graag dan wel op eigen tempo, want ben verre van een goede klimmer.

Wat doe je iedere dag (bv. een gewoonte) dat jouw leven beter maakt?

Werken, bezig zijn met de sport is volledig mijn eigen identiteit. Streven naar de perfectie, het innovatieve en sociale aspect zijn een grote meerwaarde voor me. Het geeft enorm veel energie om je volledig te kunnen geven en je eigen 'ik' volledig verder te kunnen ontwikkelen.