Expert Fietsmechaniek

Sanne Geeroms

Sanne is één van de zeldzame vrouwelijke mechaniekers in België. Samen met haar vennoot richtte ze ook een tijdje geleden haar eigen fietswinkel, Grand Depart, in Gent op.

Mijn passie voor de mechaniek aan de fiets had ik onbewust al van als ik nog jong was. Ik zat elke dag op mijn mountainbike en probeerde zelf de kleine probleempjes aan mijn fiets te herstellen. Mijn papa zag dat en stimuleerde mij hierin om een opleiding fietsmechaniek te gaan volgen. Al snel groeide een enorme passie. Een paar jaar later gaf ik zelf les aan toekomstige fietsmechaniekers. Dit deed ik in combinatie met een job als fietshersteller.

Een aantal jaar geleden heb ik samen met Jasper (zakenpartner) de sprong gewaagt om samen een eigen zaak op te starten. Nog steeds vind ik het een enorme uitdaging om de mensen te helpen met hun problemen aan de fiets. Hoe uitdagender de problemen, hoe leuker ik het vind om het uit te zoeken.

5 Snelle vragen aan Sanne Geeroms

Hoe ben je beginnen fietsen of in de wielersport terecht gekomen?


Door de keuze om als fietsmechanieker aan de slag te gaan ben ik al heel snel in contact gekomen met klanten die competitie rijden. Ik heb een tijdje in de ‘BMC Concept Store’ gewerkt. Daar zat de service koers van de toenmalige ploeg BMC en zo kwam ik snel ik contact met de professionele wereld van het wielrennen.
Mijn vriendin rijdt ook competitie en zit daardoor dagelijks op haar fiets, daardoor fiets ik af en toe eens mee met haar ritjes.

Mocht je niet fietsen, wat zou je dan doen als hobby/ sport?


Tot mijn 19de heb ik redelijk intens gezwommen en lag ik zo goed als elke dag in het zwembad. Maar zwemmen is toch nogal een eenzame sport. Vandaar zou ik nu kiezen voor een teamsport zoals Hockey.

Met wie zou je graag eens samen gaan fietsen?


Er zijn zo veel mensen die in me opkomen om een gezellig babbeltje mee te slaan op de fiets. Maar als ik dan toch 1 iemand moet kiezen ga ik voor de live entertainment van een artiest zoals bijvoorbeeld Beyoncé. Een gezellige babbel, live muziek en misschien zelfs meezingen op de fiets.

Als je moet kiezen: 120km klimmen of 120km kasseien?


Zelf fiets ik nog niet zo lang en regelmatig genoeg, dus die 120km zou al een uitdaging zijn. Maar als ik echt moet kiezen ga ik voor het klimmen. De voldoening en het uitzicht erna zijn dan de moeite waard. De bergaf erna is ook mooi meegenomen.

Wat doe je iedere dag (bv. een gewoonte) dat jouw leven beter maakt?


Ik maak elke dag mijn handen vuil aan fietsen om zoveel mogelijk mensen te helpen met al hun problemen. Dat geeft me nog steeds elke dag een enorme voldoening.